Yazarlar Hakkında

TALİM-TERBİYE - 6     104     Kaos Queer+

Dilan Alataş

1990 doğumlu. Lisans eğitimini Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde (2014) tamamladı. Lisans eğitimi süresince üniversite öğrencilerinin toplumsal cinsiyet algısını ölçmeye ve değiştirmeye yönelik atölye çalışmaları yürütmüş, bu amaçla üniversitede açılan Toplumsal Cinsiyet Topluluğu’nun kurucu kadrosunda yer almıştır. Beden sosyolojisi, gündelik hayat sosyolojisi, erkeklik çalışmaları, toplumsal dışlanma, queer teori, söylem analizi ve film çalışmaları temel ilgi alanlarıdır. Erkeklik üzerine bir makalesi Erkeklik Çalışmaları Kaynakçası kitabında yer almıştır.

Umut Şah

1984 doğumlu. Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde (2006) tamamladıktan sonra, Ankara Üniversitesi’nde Sosyal Psikoloji alanında yüksek lisansını (2009) ve ardından İstanbul Üniversitesi’nde yine Sosyal Psikoloji alanında doktorasını (2016) tamamladı. Akademik ilgi alanları eleştirel psikoloji, söylem analizi, cinsellik/cinsiyet çalışmaları ve queer teoridir. Son dönemde, özellikle, psikoloji alanında cinselliğin ve cinsiyetin/toplumsal cinsiyetin ele alınış biçimi ve bunun eleştirisi üzerine çalışmaktadır. 2011’den bu yana İstanbul Arel Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde Sosyal Psikoloji, Toplumsal Cinsiyet ve Eleştirel Psikoloji dersleri vermektedir. Aynı zamanda Toplumsal Dayanışma İçin Psikologlar Derneği (TODAP) üyesidir.

Mustafa Ali Sezal

Lisansını Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde, yüksek lisansını da Galler’deki Aberystwyth Üniversitesi’nde Güvenlik Çalışmaları dalında tamamladı. Halen Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak doktora çalışmalarını sürdürmektedir. Çalışma alanları arasında Eleştirel Teori, eleştirel uluslararası ilişkiler teorileri ve bunların popüler kültüre yansımaları bulunmaktadır.

Bilge Durutürk

Lisans ve yüksek lisansını Hacettepe Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’nde tamamladı. Halen aynı bölümde doktora çalışmalarını sürdürmektedir. Bu çerçevede bir yıl boyunca Fransa’da Lille Science Po’da ve Paris VIII Üniversiteleri’nde misafir araştırmacı olarak bulunmuştur. Aynı zamanda şu anda Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde araştırma görevlisidir. Çalışma alanları intersectionality (kesişimsellik), toplumsal cinsiyet, ve Eleştirel Teori’dir.

Özge Sarıalioğlu

1990 doğumlu. Lisans eğitimini Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde 2012 yılında tamamladıktan sonra, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde yüksek lisansını (2016) tamamlamış, ardından Düzce Üniversitesi Göç Çalışmaları Bölümü’nde doktora (2017) eğitimine başlamıştır. Akademik ilgi alanları Beden Sosyolojisi, Gündelik Hayat Sosyolojisi, Feminist Teori, Queer Teori, Göç Çalışmaları ve Yoksulluk Çalışmalarıdır. Son dönemlerde zorunlu göç ve feminist açıdan göç süreçlerinin incelenmesi, göç eden kadınların uyma/baş etme/ reddetme stratejileri ve gündelik hayat, zorunlu göçe dair sınır politikaları ve bunun Foucaultcu okunması üzerine çalışmalar yapmaktadır. Şu sıralar Kasım ayında (2017) Düzce Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecek olan Uluslararası Göç ve Mülteci Kongresi bünyesinde görev almaktadır.

TALİM-TERBİYE - 6 Dergisine Git

Kaos Q+

Tunus PTT, PK 12, Kavaklıdere-Ankara

+90 312 230 6277

İsveç Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Kurumu SIDA Logo kaosgldergi.com sitesi, Gökkuşağı Projesi kapsamında, İsveç Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Kurumu SIDA tarafından desteklenmektedir.
Validation error occured. Please enter the fields and submit it again.
Thank You ! Your email has been delivered.