Yazarlar Hakkında

TARİH - 9     125, 126     Kaos Queer+

Burkay Pasin

Doç. Dr., Mimarlık Bölümü, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi

Burkay Pasin mimarlık lisans derecesini 2000 yılında ODTÜ’den, mimarlık yüksek lisans derecesini 2007 yılında ‘Mimarlık Okullarındaki Temel Tasarım Eğitiminde Müzikal Kompozisyonun Kullanımı Üzerine Bir Alan Çalışması’ başlıklı teziyle Dokuz Eylül Üniversitesi’nden, doktora derecesini ise ‘Osmanlı-Türk Hamamının Queered Bir Mekân Olarak Eleştirel Bir Okuması’ başlıklı teziyle 2014 yılında ODTÜ’den almıştır. Halen İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Bölümünde tam zamanlı öğretim üyesi olarak görev yapan Pasin’in modern mimarlık, toplumsal cinsiyet ve mekân, kuir mekân ve mimari tasarım eğitimi konularında yerli ve yabancı akademik dergilerde yayınları bulunmaktadır.

Cihan Alan

Dr. Cihan Alan, Hacettepe Üniversitesi, Mütercim- Tercümanlık Bölümü’nde tam zamanlı olarak görev almaktadır. Doktor unvanını 2019 yılında Hacettepe Üniversitesi, İngiliz Dilbilimi Bölümü’nden “Thematic and discursive construction of homosexuality in Turkey through Kaos GL Magazine” adlı tezi ile almıştır. Yüksek lisans ve lisans derecelerini ise aynı üniversitenin Mütercim- Tercümanlık Bölümü’nden almıştır. Akademik araştırma alanları arasında eleştirel söylem çözümlemesi, kuir dilbilim, bilişsel dilbilim ve görsel-işitsel çeviri bulunmaktadır.

Yılmaz Yeniler

Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü’nde yüksek lisans öğrencisidir. 2018 yılında tam burslu eğitim aldığı Koç Üniversitesi’nde Tarih ve Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümlerinden çift anadal derecesiyle mezun oldu. Aynı üniversitede Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları sertifika programını tamamladı. Lisans eğitimi sırasında tarih öncesi dönemler için kalıplaşan toplumsal cinsiyet yorumlarını queer bakışla eleştirdiği bir araştırma gerçekleştirdi. Hatay ve Mersin’de arkeolojik kazılara katılan ve binlerce yıl sonra gün yüzüne çıkmış eserlere dokunmaktan keyif alan Yeniler, yüksek lisans tezi için Türkiye arkeolojisinde toplumsal cinsiyetle doğrudan ilgili akademik yayınların söylem analizini gerçekleştirmektedir. Ayrıca Antik Yakındoğu’da “erkekliklerin” inşa ve temsil biçimleriyle ilgilenen Yeniler, gelecek çalışmalarında bu ilgisinin peşinden koşmayı planlamaktadır.

M. Fatih Torun

2012 senesinde Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü’ne girmeye hak kazandı. Lisans eğitiminin ardından 2016 senesinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Tarih Bölümü’nde yüksek lisans öğrenimine başladı, 2019 senesinde Prof. Dr. Suraiya Faroqhi’nin danışmanlığında hazırladığı “Revisiting an Ottoman Dynastic Celebration: Princely Weddings and Circumcisions in Edirne, 1675” başlıklı teziyle mezun oldu. Tezinde IV. Mehmed’in imparatorluk şenliğine dair kaynakların karşılaştırmalı okumasıyla Osmanlı festivallerinin politik değerine ve performatif yönlerine dikkat çekti. Doktora başvuru sürecinde on y dinci yüzyılda Osmanlı saray kültürü üzerine çalışmaktadır.

TARİH - Go 9 Publication

Kaos Q+

Tunus PTT, PK 12, Kavaklıdere-Ankara

+90 312 230 6277

İsveç Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Kurumu SIDA Logo kaosgldergi.com sitesi, Gökkuşağı Projesi kapsamında, İsveç Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Kurumu SIDA tarafından desteklenmektedir.
Validation error occured. Please enter the fields and submit it again.
Thank You ! Your email has been delivered.