Bindir Bir: Sınır Aşımı Şarkısı

SINIR - 4     85-88     Gülkan Noir

Deliliğin içinde döneniyoruz nicedir. Kategorilerin sınırların içine doğduk lâkin savaşın, hesapların, coğrafyadaki yangının büyümesiyle memleket de ruhumuz da çizik çizik oldu. Bir gecede toplumun bir kısmı kendini Müslüm konserlerinde kendini jiletleyen nahoşlaştırarak baktığı garibanlara döndü zannetti. Sanki sınıfa, etnisiteye, cinsiyete, cinselliğe dair tüm imtiyazlar kalkıvermiş gibi bombaların sesi altında aklın felç olmasına mı şükran ne sesti ama sizin de camlarınız titredi mi pencerelerden birbirimize baktığımızda ne hissettik evin sınırı nereden başlar nerede biter 30 seneden fazladır süren savaşa maruz kalanların hissiyatlarına dair mahcubiyet çöker mi çöker belki hayır gariban bir oluş değil keşke öyle olaydı keşke yalnız bunun için sevseydim seni sabaha karşı sana bir şey oldu mu diye aklım çıktı neyim olman gerekiyor ki ilk elden hırpalanma bombanın ya da dehşetin tesirinin üzerinde kuşaklar ötesine belki kemiğe kadar gittiğini hissetmek için uyuyamamak için neyim olman gerekiyor ki sabah gün ışır geceyle sabahı ayırmaz alacakaranlık sınırı kim koydu zihnimize

“devlet bir formdur, insanlar arasında belirlenmiş bir ilişki biçimidir, bir davranış kipidir. Biz başka ilişkilenme biçimleriyle sözleşme yaparak ve farklı davranarak onu yok ediyoruz."

SINIR - Go 4 Publication

Kaos Q+

Tunus PTT, PK 12, Kavaklıdere-Ankara

+90 312 230 6277

İsveç Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Kurumu SIDA Logo kaosgldergi.com sitesi, Gökkuşağı Projesi kapsamında, İsveç Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Kurumu SIDA tarafından desteklenmektedir.
Validation error occured. Please enter the fields and submit it again.
Thank You ! Your email has been delivered.