Yazarlar Hakkında

ARZU - 3     127     Kaos Queer+

Rosi Braidotti

Rosi Braidotti (28 Eylül 1954 doğumlu) çağdaş felsefeci ve feminist kuramcıdır. Braidotti 1977’de Avusturya Ulusal Üniversitesi’nden mezun oldu ve Felsefe’de üniversite nişanı ve Tillyard Üniversitesi ödülünü aldı. Ardından doktora çalışmasını yürütmek için Sorbonne’a geçen Braidotti 1981’de felsefe doktorasını tamamladı. Kurucu profesör sıfatıyla Kadın Çalışmalarına tayin edildiğinde, 1988’den beri Utrecht Üniversitesi’nde ders vermekteydi. 1995’te Hollanda Kadın Çalışmaları araştırma merkezinin kurucu Direktörü oldu ve 2005 yılına dek bu pozisyonda görev yaptı. Braidotti Avrupa’daki Kadın Çalışmalarında bir öncüdür: üniversiteler arası SOCRATES ağı NOISE’i ve 2005 yılına kadar yöneticiliğini sürdürdüğü ATHENA Tematik Kadın Çalışmaları Ağını kurdu. 2005-6 yıllarında Leverhulme Vakfı misafir profesörü olarak Birkbeck Koleji’nde; 2002- 3 yıllarında Jean Monnet profesörü olarak Floransa’daki European University Institute’de ve 1994’te akademisyen olarak Braidotti şu an Utrecht Üniversitesi’nde Ordinaryüs Profesör, ve Beşeri Bilimler Merkezinin kurucu Direktörüdür.

 

Lauren Berlant

Lauren Berlant (1957 doğumlu) Chicago Üniversitesi’nde İngilizce George M. Ullman Ordinaryüs Profesörüdür ve 1984’ten beri Chicago Üniversitesi’nde ders vermektedir. Berlant doktora derecesini Cornell Üniversitesi’nden almıştır. Tarih ve vatandaşlık kurgusuyla bağlantılı olarak popüler kültürde yakınlık ve aidiyet konularında yazmakta ve ders vermektedir.

 

Kitty Millet

Modern Yahudi Düşüncesi ve Karşılaştırmalı Yahudi Edebiyatı bölümde doçent olan Millet 1986 yılında California Üniversitesi’nde Karşılaştırmalı Edebiyat lisansını, 1989 yılında Minnesota Üniversitesi ‘nde aynı bölümün yüksek lisansını ve 1996 yılında da doktorasını tamamlamıştır. Halen ICLA (Uluslararası Karşılaştırmalı Edebiyat Derneği) Din, Etik ve Edebiyat Araştırma Komisyonu üyesidir.

 

Paul B. Preciado

Paul B. Preciado (1970 Burgos, İspanya doğumlu) çalışmaları kimlik, cinsiyet, pornografi, mimarlık ve cinsellikle ilgili uygulamalı ve teorik başlıklara odaklanan bir çağdaş yazar, felsefeci ve küratördür. Preciado şu an Universite Paris VIII’teki Beden, Cinsiyet Teorisi ve Performans Teorisi’nde Siyasi Tarih profesörüdür ve Barselona Çağdaş Sanatlar Müzesinin Bağımsız Çalışmalar Programının (PEI) direktörlüğünü yürütmektedir.

 

Fulya Paksoy

İzmir doğumlu. A. Ü. DTCF Tiyatro Tarihi ve Teorisi mezunu ve A. Ü Kadın Çalışmaları yüksek lisans öğrencisi. Feminist ve queer hareketin mücadele olanaklarıyla ilgileniyor ve 2004 yılından itibaren de yeraltı topluluğunda gurup arkadaşlarıyla birlikte feminist/queer teorinin olanakları üzerinden dramaturgi ve tiyatro üzerine çalışmalar yapıyor. 2014 yılında açılan Ankara’nın ilk vegan kafesi VegAnka’nın kurucu üyelerinden.

 

Ali E. Erol

Şu anda Washington DC’de bulundan American Üniversitesinde, School of International Service’de öğretim üyesidir. Daha önce kültür ve iletişim konusunda doktorasını yaptığı Howard Üniversitesinde ders vermiştir. Araştırması, eleştirel söylem araştırmaları ve queer kuram kesişimindedir. Özellikle queer zaman, mekan, ve duyguların söylemsel inşasına ilgi duymaktadır. Bilimsel makaleleri International Journal of Communication, Journal of Language and Social Psychology, Journal of Narrative and Conflict, Unrest, ve International Political Anthropology dergilerinde yayınlanmıştır.

 

Yasemin Erdoğan

Karabük Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak görev yapmaktadır. Lisans eğitimini 2008 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İngiliz Dili Eğitimi Bölümünde, Yüksek Lisans eğitimini 2014 yılında aynı bölümde tamamlamıştır. Şu anda Ankara Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Doktora Programı öğrencisidir. İlgi alanları, queer teori, cinsellik çalışmaları, Judith Butler, söylem çalışmaları ve erkeklik çalışmalarıdır.

 

Lee Edelman

Lee Edelman (1953 doğumlu) Tufts Üniversitesi İngilizce Bölümünde profesörlük yapmaktadır. Edelman akademik kariyerine yirminci yüzyıl Amerikan şiiri öğrencisi olarak başlamıştır. O günden bugüne queer teorinin gelişimi, yayımı ve yeniden düşünülmesinde merkezi bir figür halini almıştır. Son çalışması cinsellik, sözbilim kuramı, kültürel siyaset ve film arasındaki kesişim noktalarını keşfetmektedir. Fletcher İngiliz Edebiyatı Profesörü olarak görev yapan Edelman geçmişte İngilizce Bölümü Başkanlığı görevini yürütmüştür. Queer teori, postyapısalcılık, psikanalitik kuram ve kültür çalışmaları hakkındaki kitaplarıyla uluslararası alanda tanınmıştır.

 

İclal Ayşe Küçükkırca

Mardin Üniversitesi’nde yardımcı doçentlik görevine devam eden Küçükkırca, 2002 yılında Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde lisansını, Binghamton Üniversitesi’nde 2004 yılında felsefe yüksek lisansını ve 2011 yılında da Felsefe doktorasını tamamlamıştır. İlgi alanları arasında sosyal felsefe, siyaset felsefesi, sosyal ve antropolojik teori ve feminist teori bulunmaktadır. 

ARZU - Go 3 Publication

Kaos Q+

Tunus PTT, PK 12, Kavaklıdere-Ankara

+90 312 230 6277

İsveç Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Kurumu SIDA Logo kaosgldergi.com sitesi, Gökkuşağı Projesi kapsamında, İsveç Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Kurumu SIDA tarafından desteklenmektedir.
Validation error occured. Please enter the fields and submit it again.
Thank You ! Your email has been delivered.